shiatsu uitgelegd, tradionele chinese geneeswijze

traditionele chinese geneeswijze

De Traditionele Chinese Geneeswijze bestaat reeds meer dan 5000 jaar. Deze geneeswijze heeft zich in de loop van duizenden jaren ontwikkeld tot een geneeswijze die zowel lichamelijke als geestelijke klachten kan diagnosticeren en behandelen.
De vroegere chinezen hadden opgemerkt dat bij organische aandoeningen altijd op de oppervlakte van het lichaam pijnlijke plekken waren. Door deze te behandelen verdween ook de pijn en de aandoening. Zo legde men het verband tussen binnen- en buitenkant. Men bestudeerde de aarde en de belangrijke invloed die het hemelgebeuren erop had.
De afwisseling van dag en nacht, van warme lichte perioden en koude, donkere perioden en de invloed, die de plantengroei daarvan ondervindt. Men zag het verschil in begroeiing en de omstandigheden tussen de zonzijde van de berg en schaduwzijde. Men besefte dat er een kracht bestaat die het hele leven beheerst en alles doordrenkt. Deze kracht noemde men Qi.
De veranderingen die optreden in hemel en aarde en de samenhang tussen deze twee, vormen de basis van het tweevoudige principe (bipolariteitsgedachte). Dat houdt in dat alles in een bepaald ritme verandert tussen twee tegengestelde en elkaar aanvullende krachten: het Yin en het Yang.

Shiatsu Tiel  |  Marius de Vree   |  Liendenlaan 71  |  4006 CC Tiel  T 0344 654 741  |  M 06 4216 1613 | info@shiatsutiel.nl
copyright © 2012 QuickFlower.nl, all rights reserved | designed and maintained by QuickFlower.nl